idei:

prima oara am inceput sa fac fotografii ca sa arat celor apropriati pe unde merg, ce gasesti sus pe munte; asta si ca sa ii linistesc in grija lor pentru mine pe deoparte si pe de alta sa le bucur ochii.

cand eram mic am fost de multe ori cu ai mei pe munte, ajungand sa am un fel de “munte sfant” si anume Ciucas in care am fost in copilarie cu toate persoanele la care as putea tine.. parintii mei, bunicul meu, familia de sasi care m-a crescut in Rasnov, Doamna Plesa.apoi am evoluat de la poze de tip jurnal/reportaj la unele "relativ artistice" si am inceput sa fac poze sa le arat gagicilor si "sa umble cu chilotii in mana dupa mine"; poze care nu mai reprezentau neaparat frumusetea muntelui sa a locului in care faceam pozele.o alta faza prin care am trecut a fost cea in care am cautat prin poze detaliile "lumii mele", fiind o lume a contrastelor probabil, cand sunt foarte fericit sau foarte trist pozele "ies". si in acest fel e usor de explicat de ce in lumea mea soarele rasare din pamant.sunt doua persoane la care ma gandesc acum cand scriu acest text si care au “skule” dar nu si “cunostiinte”.

acest “text” (gargara aiuristica) este conceput pentru un june sau viitor posesor de SLR fie ca este Nikon, Canon, Pentax, Minolta sau altceva, care urmeaza sa fie folosit pentru a face poze muntelui si pe munte. daca atzi cumparat un astfel de aparat sau vreti sa faceti aceasta achizitie pentru a face poze prietenilor la munte puteti sa incercati sa luati un aparat compact (se va face referire la el in acest text cu diminutivul sapuniera) sau un aparat digital urmand ca de restul banilor sa mergeti la mare. pentru cei care au sapuniere sau aparate digitale lectura se poate termina deci aici sau poate continua in directia stabilita mai sus si intre paranteze.