succesiunea aparatelor pe care le-am folositincepand din 2000 primul si primul aparat cu care am facut poze a fost un Olimpus DX cu un obiectiv fix de 35mm.
era un aparat compact care se mai incurca cand nu avea lumina si tot atunci clarul il facea din cand in cand.
poate ca ce m-a deranjat cel mai mult la el a fost ca s-a stricat.. cred ca asta ma deranjat chiar mai mult decat ca rata din cand in cand si nu facea toate pozele pe care le credeam facute.

in 2001 am achizitionat un EOS 3000 de la Canon cu care am inceput sa trag.
primul accesoriu care l-am achizitionat a fost un battery pack ca sa imi fac aparatul mai usor de tinut in mana si mai manevrabil, apoi am achizitionat un filtru skylight si am tras fericit vreo 300 poze :-)

dupa aia am avut senzatia ca nu e foarte curat si am zis ca mi-l curat eu putzin si am incercat sa sterg prin nauntrul lui cate ceva si am reusit sa scot o piesa dinauntrul lui.. atunci am apelat la service si mi s-a spus ca costa o suma putzin mai mare decat ar fi costat aparatul nou asa ca le-am multumit si am mers la un mester local care mi-a cerut primele 3 cifre ale sumei exprimata in euro la serviceul autorizat numai ca in sute de mii de lei.

am reinceput sa fac poze si mi-a mai trecut cu curatatul aparatului. am inceput sa il suflu foarte rar si sa imi sterg filtrul cu servetele speciale .

de asemenea atunci cand se sufla un aparat NU si sub nici o forma nu se sufla PERDEAUA pentru ca o deformare si superficiala a ei poate duce la moartea aparatului si distrugerea pozelor care se vor expune cu el.

a aparut alta nevoie ... cea de eye cup, cand intr-o tura la munte am pierdut acel mic cauciuc pe care pun ochiul cand ma uit sa caut poza. a fost groaznic fara el si atunci cand nu credeam ca o sa mai am vreunul l-am gasit in afara tzarii si am luat si un eyepiece extender (bucata de plastic care departeaza aparatul de fatza pentru cei cu nasul mare) si le-am lipit frumos cu super-glue si asa o sa ramana, ca sa nu le mai piarda nimeni niciodata.

am achizitionat si un Zoom 75-300 la sfarsitul acelui an
pentru mine era foarte important sa am un zoom pentru ca aveam un obiectiv slab la aparat un 36-78 care nu avea macro si atunci toate pozele mele cu flori ieseau “prost” din punctul meu de vedere, imi doream niste poze mari, clare si asa mai departe.

deci .. un 75-300. eram atat de fericit ca am acel zoom incat spuneam ca eu nu mai trebuie sa urc pe munte ci pot face pozele fara nici o grija de jos numai ca o sa difere putzin unghiul (decat daca le-as fi facut sus pe munte)in vara lui 2002 m-am inhamat sa fac poze la o nunta si eram intr-un moment foarte prost de fapt cred ca 90% din anul 2002 a fost de rahat pentru mine (aveam ceva probleme cu femeia) si avea de suferit increderea in mine din cauza asta tot felul de lucruri nasoale mi se intamplau si am ales sa schimb ceva si anume am ales un eos 300 (mai usor decat o alta femeie si totusi atat de stabil si matur) cu care sa merg sa fac pozele la nunta, era un second hand si era mult mai destept decat eos 3000 cu 7 puncte de focus si infinit mai multe zone de evaluare era o scula care a avut rolul de a imi reda increderea in mine si m-am dus linistit acolo la nunta.
am fost prelucrat inainte de nunta ca uite... faci aia si ailalta, aveam un costum super meserias pe mine si a fost totul bine.
(distractia a fost ca am mai facut peste cateva luni poze la nunta unei colege si seful meu m-a vazut prima oara in *acelasi* costum si m-am simtit dator sa ii explic ca uite .. cand fac poze pot sa ma imbrac asa da cand merg la lucru sa sterg praful de pe calculatoare .. parca pe tzesatura de costum nu prinde asa de bine..)

am continuat sa fac poze cu el.. era un aparat ideal si nu aveam ce sa ii reprosez ..
numai ca m-am plictisit de el :-) imi era asa de bine cu el ca m-am plictisit.

avea si el battery pack, avea un obiectiv 28-80 Ultrasonic si era o splendoare.

la sfarsitul toamnei lui 2002 nu prea aveam eu cu cine sa imi cheltui banii asa ca ajunsesem dupa ce am vandut eos 3000 sa am o suma destul de mare de bani cu care am ales sa imi cumpar un EOS 1. era un aparat folosit dar care facea acei bani.

este momentul in care pozele mele au decazut ... de fapt nu ideeile sau peisajele erau cele care m-au “tradat” ci doar faptul ca aveam in mana o skula foarte puternica la care toate reglajele erau manuale si nestiind sa le fac nu reuseam decat sa stric cadre miscandu-le.

ma pregatise persoana care ma ajutase sa imi iau aparatul ca o sa stric multe filme pana sa fac iarasi poze bune, ca si el facuse la fel.

bine, au fost doi factori care au contribuit la aceasta decadere .. primul a fost intoarcerea la un singur punct de clar, al doilea a fost folosirea unei diafragme mari in conditii de iluminat proaste in care se impunea una mica sau cea mai mica posibila si al treilea le imbina pe cele doua .. folosirea lui 75-300 in conditiile mai sus date.

la sfarsitul sfarsitului lui 2002 am cumparat PB-2 adica un battery pack cu motor inclus, am ales acest PB-2 si nu doar un battery pack pentru ca am vrut sa mai crut motorul aparatului care probabil ca a tras la viata lui si sa il mai scutesc acum, la batranete...

in 2003 am mai facut doua achizitii pentru care iar nu am mancat o luna jumate decat conserve dar de care sunt foarte mandru.. si anume am achizitionat un blitz EZ 540 si un obiectiv 24-85 cu vreo diafragma mai luminos decat orice obiectiv cu care am lucrat pana atunci. in felul acesta am ajuns sa am 2 aparate complete .. eos 300 cu 28-80 si respectiv eos1 cu 24-85 si 75-300.

primele poze facute cu EOS 1 pe o vale de abrupt au venit si ele desi nu le-am facut cu 24-85 ci cu un 28-200 TAMRON (pozesorul acestui obiectiv a vrut sa faca niste poze la o nunta si sa iasa bine asa ca nu puteam sa il refuz cand mi-a cerut 24-85u), TAMRON-ul in afara de faptul ca facea clarul mai greu nu am avut ce sa ii reprosez.
urmand ca peste o luna sa ajung in Cozia unde am folosit arsenalul .. EOS1 w/ 24-85in acest moment tot ce am eu in materie foto este la mana a doua cu singura exceptie a lui 75-300, a scannerului de film si a trepiedelor, in rest totul este luat la mana a doua, m-ar fi costat de 2-3 ori mai mult sa fi avut aceste obiective si aparate la prima mana...