Baiului SUS, AI ? 26/11/2000

     26 Nov, a fost ziua alegerilor generale din Romania.
     Vroiam sa plec putin la munte .. putin de tot, cat sa respir aer curat si sa mai vorbesc cu Livia, care era destul de trista si ingrijorata.
     M-am intalnit asadar cu Livia si cu Dragos in gara si ne-am suit in tren.
     Dragos era si el obosit, asa ca, desi in Bucuresti am zis ca urcam la Omu pe jepi, am renuntat cand am vazut ca si vremea este urata.
     Eu am dormit in tren, iar Livia cu Dragos au vorbit. Era trecut de ora 9, cand Dragos a venit langa bancheta pe care dormeam sa ma intrebe daca mergem in Bucegi sau mergem la misto.
     Adormit, am spus ca o sa coboram in Predeal. Am ajuns acolo pe la 9:40 si ploua usor, era ceata, relativ caldut. Imi pusesem pe mine pantalonii si geaca de GoreTex si din punctul meu de vedere trebuia sa inceapa sa ploua mai tare pentru a putea testa echipamentul.
     Taica-miu se suparase cu o zi inainte pe mine ca plec la munte pentru ca stia ca vremea o sa fie nasoala.
     Trecem podul de peste calea ferata imediat in dreapta garii. Podul acela este unul din lucrurile care imi aduce aminte de revolutie, dealtfel eu in Predeal am fost in timpul revolutiei.
     Eram pe acel pod cu 11 ani fara o luna in urma si tocmai cobora un tren din Brasov. Mi-l aduc aminte pe taica-miu cum m-a tras si mi-a spus sa trecem mai repede podul pentru ca s-ar putea ca in acel tren sa fie teroristi, care ar putea sa traga in noi. Cam asa era ... o teama nebuna de teroristi.
     Putin mai sus .. primul hotel, apoi un restaurant, apoi o cofetarie..casa lui Ceausescu .. apoi Cioplea.
     Toate aveau ceva de adus aminte, toate insemnau ceva ... chiar si mai departe de Cioplea .. rezervorul de apa al Predealului si Susaiul...
     Indicatorul arata de la Cioplea o ora pana la Susai, un cerc albastru mergea spre Piatra Mare, iar noi urcam pe cruce si banda rosie.
     Ploaia era si ea cu noi, dupa cum spunea Dragos, drumul ala era de fapt de 30 minute pentru el si 15 minute pentru mine...
     Am ajuns prea repede in Susai, prea repede ca sa imi aduc aminte de tot ce imi aminteau acele locuri si cele de mai devreme din oras.
     Susai .. era ceata, iesisem din padure si in ceara se auzeau batai de ciocan si motoare de drujba, ... imi aduceam oarecum aminte de Malaiesti. Am intrat in cabana, urmat de Livia si Dragos. Era plin cu oameni; am gasit o masa la care ne-am asezat si am inceput sa mancam. Era ora 11 cand am plecat iarasi si ne indreptam spre Predeal.
     In Predeal ne-am oprit la o pizza si 3 clatite cu ciocolata, ca inghetzata nu aveau.
     Acceleratul din Baia Marea a ajuns in Predeal pe la 15:25 si ne-am suit in el.
     Pe la 18 eram in Bucuresti.
     ...Ziceam de echipament ... Ploaia a fost prezenta tot timpul urcarii; eu aveam pe mine polartec + goretex. Sus in Susai, dupa o ora din momentul in care am coborat din tren, puteam sa spun fara vreo retinere ... goretex failed. Nu am reusit sa respir asa cum ar fi trebuit, asa ca am transpirat, nu era nici suficient de frig ca sa se usuce pe mine acea transpiratie, asa ca am ajuns ud de transpiratie. Am dat jos polartecul de pe mine si l-am lasat sa respire, la fel si Goretexul, in Susai nu am stat mai mult de o jumatatea de ora. Am pastrat pantalonii pe mine. Dupa o jumatate de ora, m-am reimbracat cu Polartecul (rece si putin umed - acum) si GoreTex - care mai era cu mici boabe de apa pe interior si am coborat. Jos, situatia se prezenta mai bine, nu mi-a fost frig vreo secunda, am mers si mai incet si nu am transpirat asa ca ... polartecul era uscat iar gore-texul era putin ud pe interior cu aceleasi bobite de apa specifice condensului.
     Am ajuns la concluzia ca trebuie sa mai dau o sansa pe o vreme mai rece.
     In partea de jos (pantaloni), unde era aceeasi combinatie, am simtit cum transpir la un moment dat la urcus, dar nu am facut nimic si totul a fost bine, nu am fost stanjenit sau nu am simtit vreun disconfort).

Scris
Intrebari si Raspunsuri
Poze
Munte
Pagina Principala