Piatra Craiului Joaca 09-10/06/2001


        Aceasta iesire in PC a fost pe deoparte revelatia unor locuri noi, minunate si nesperate pe care le-am descoperit dar si amaraciunea descoperirii unei alte fete a unor oameni pe care ii cunosteam de putin timp.
Eu o stiam pe Vali, fusesem de cateva ori la munte, cu Dragos, cu Gutu, fara nici o problema, fusesem si singuri si era Ok.
Acum insa, aveam sa cunosc 3 personaje noi ... Amalia, Gezo si Mitica, prieteni ai lui Vali.
Cum ajunsesera sa se cunoasca cei patru este foarte interesant dar din pacate aceasta este versiunea cenzurata a jurnalului :-)))
Mie imi placea de Gezo, era un tip super, era civilizat, curat, stia calce, meserias. Mitica era, dupa toate standardele mele... naspa.
        Primul loc pe care il vizitam este Pestera Liliecilor, care imi place foarte mult. Apoi ne cazam la "Casa Folea", peste deal de Grind, cum imi place sa spun.
In prima zi mai urcam si pe un deal, pe care furtuna ce fusese chiar la inceputul saptamnii isi facea observata prezenta distrugatoare; prezenta unui miros puternic de rasina si de brad facea mai placuta privelistea unor copaci cazuti si rupti in bucati mici de o furtuna dezlantuita.
O situatie al carei penibil nu putea fi intrecut decat de absurdul ei, a fost aceea cand odata ajunsi pe coama unui delusor, Mitica s-a dezbracat frumos si a inceput sa faca plaja, timp in care Amalia tot incerca cu un prosop sa ii acopere penisul de razele soarelui si privirile celor din jur.
Pe mine intr-un fel m-a revoltat kestia asta, pentru ca, in mare parte, pentru mine muntele inseamna ... calire, autodepasire, cunoastere, dragoste, linistea unor privelisti de nedescris, inseamna poze si poezie. Iar ce facea Mitica se putea face si in Costinesti, nu era nevoie de atata transpiratie si atata urcus pentru a ti-o expune la soare si a sta cu ochii inchisi, pierzand toata privelistea.
Mangaiind cu privirea Creasta, caut un loc de refugiu; nu se vedea foarte clar, nu exista o vizibilitate foarte buna; totusi, Gayzo mi-a explicat unde este cel mai adanc aven din Romania (600m), aven care fusese explorat de tatal lui.
Taiem apoi prin desisuri si ajungem undeva, in cheile pisicii, pe care le parcurgem.
Bun, traversam cheile si ajungem la un bustean care, odata trecut, ne plaseaza pe o poteca care urca pana in satul Magura si de acolo mergem pe drum pana la Casa Folea.
Se face seara; mie imi e foarte somn si sunt oarecum suparat de cele intamplate in ziua respectiva, o parte din lucruri i le spun si lui Vali, apoi, ca sa imi treaca toate, ma culc.

        A doua zi se porneste spre Vf. La Om... era foarte cald; trecem pe langa Dealul Joaca si ajungem in zona La Table. De acolo, spre Grind. In aproprierea Grindului reusesc sa ma iau la tranta cu Mitica, care se prinde frumos de gatul meu iar eu il iau pe sus, il las jos si dupa aceea ma asez peste el, i-am dat drumul; iar Mitica, la insistentele lui Vali si ale Amaliei, face acelasi lucru.
Puteam sa ii propun un "care ajunge primul sus", dar mi-am zis ca nu o sa inteleaga nimic din asta si am renuntat.
Eu ma opresc la Grind. Soarele batea prea tare si nu vroiam sa fac insolatie. Vali ramane si ea in Grind si ne intoarcem la Folea, apoi in Bucuresti.

Scris
Intrebari si Raspunsuri
Poze
Munte
Pagina Principala