Ciucas Ciucas 11-12/11/2000

     11/11/2000
     Nori albi stateau undeva in spatele padurilor, mai sus de linia orizontului, sa se confunde cu crestele inzapezite ale Ciucasului.
     Sunt iar cu Dragos in drum spre Ciucas, este ora 9:00 si soarele e pe cer iar noi impreuna cu alt grup, cu care ne-am intalnit in Ploiesti, mergem cu trenul spre Maneciu.
     La 10 am ajuns in Maneciu, sfarsit de linie CFR. Am iesit in DN, de unde am inceput sa facem autostopul. Pe la ora 10:50 am avut succes la un ROMAN, in a carui cabina am intrat impreuna cu Dragos si alti autostopisti.
     La 11:30 am ajuns in Cheia, iar la 12:00 eram la Cabana Muntele Rosu. Am plecat la 12:30 spre Cabana Ciucas, unde am ajuns la 13:30, dupa ce am mers pe un drum incetosat si batut de un vant rece.
     Este ceata in Ciucas, se vedeau chiar frumos din Cheia ... de la 1400m erau nori albi care il acopereau in intregime precum o caciula.
     In cabana era un grup de vreo 30 de pui de ungur din Sfantu Gheorghe, fara sa stie romana, imbracati gros in haine de puf; stateau undeva in fata cabanei sa manance. Eu ma cam incalzisem pe drum si renuntasem la bluza, asa ca ajunsesem pe platou cam topless si aici un vant rece avea sa ma intampine .. pentru ca cabana imi era aproape, am preferat sa merg asa pana la cabana. Cand m-au vazut, au inceput sa bolboroseasca pe limba lor si sa se uite ciudat inspre mine.
     Am intrat in cabana si l-am gasit pe Dragos in "dormitor", unde "facea frigul", pentru ca nu prea erau surse de incalzit in acea camera. Am stat putin, apoi am luat 2 paturi. Dupa ce am mancat, am plecat spre Vf. Ciucas ...
     Era 15:00 cand am plecat din cabana si l-am atins pe la 15:50, dupa un drum prin ceata, manati de un vant in rafale.
     Poze, nebunii pe Vf. Ciucas, apoi iarasi in cabana la ora 16:25.
     Erau acolo si cei din tren care ajunsesera acolo pe la 15:40.
     Nu prea prezentau interes pentru noi, pentru ca atunci cand i-am abordat in tren, am purtat o discutie de genul ...
     -" Si ce faceti in Ciucas ?
     - Bem !
     - Bine, si dupa aceea ?
     - Bem
     - Bine, bine si dupa aceea ?
     - Bem !
     - Si maine dimineata, am intrebat eu...
     - Bem
     - Si cand se termina bautura ?
     - Plecam acasa !
     - Pe unde ?
     - Pe unde apucam/mai putem."
     Deci .. nu prea erau genul meu, iar Dragos tinea cura pana pe 1 Dec asa ca nici el nu era foarte interesat.
     Era 17:20 cand am teminat de scris in jurnal si cand m-am dus sa ma culc.
     12/11/2000
     Ieri pe la 17:30 m-am dezbracat si am pus pe mine niste boxeri si un tricou, am desfacut sacul si l-am intins pe pat, am pregatit si o caciula in cazul in care mi se face frig la cap. M-am culcat, sacul l-am observat din momentul in care l-am intins pe pat ca este mai mic decat patul cu vreo 20 cm, dar am zis ca nu-i bai si pana la urma a fost, pentru ca picioarele mele de la glezna pana la degete au stat in afara patului. Am strans cat am putut sacul de dormit in zona capului, astfel ca sa ramana doar o suprafata cat nasul + obrajii mei prin care sa "comunic" cu frigul din camera fara soba a cabanei din Ciucas.
     Am adormit instantaneu, pentru ca aveam vreo trei nopti in care ma luam cu una si cu alta si adormeam pe la 3-4 noaptea, ca sa plec a doua zi la 8-9 la serviciu.
     Azi m-am trezit la ora 7:40 iar vremea de afara era superba; am mancat.
     Ne-am luat ramas bun de la cei din cabana si de la grupul de petrecareti.
     Tin minte ca una din fetele din grup (care dupa parerea mea sincera era cam curvistina - lucru care nu m-a impiedicat sa miaun cu ea in tren ;)) l-a intrebat pe Dragos daca noi cumva suntem pe "invers" (homosexuali) si mai mult .. cu o seara inainte a venit in camera dupa ce atat eu cat si Dragos eram in pat sa ne traga din sacii de dormit si sa ne duca la ei la baut/petrecere.
     Pe la 8:10 am pornit spre Bratocea. Am revazut o parte din stancile pe langa care am orbecait cu o zi inainte.
     Vroiam sa mergem pe Bratocea, apoi sa ne reintoarcem in Ciucas de unde luni in zori sa plecam pe creasta spre Cheia ca sa ajung la pranz in Bucuresti, unde trebuia sa particip la o intrunire.
     Pe la 9:20 eram acolo unde se despartea drumul spre Cabana Babarunca si de unde se vedeau Bucegii, Piatra Craiului, Piatra Mare, Postavarul si Baiului.
     Am recunoscut "babele la sfat", pe langa care trecusem cu o zi inainte in drum spre Vf. Ciucas.
     Am mers apoi pe culmea Bratocei si am dat de semnal GSM... foarte prost acoperit din punct de vedere al semnalului este Ciucasul.
     Am ajuns la Releul Bratocei, apoi am inceput sa mergem pe DN spre Cheia.
     Problema a fost ca Dragos si bocancii lui noi nu s-au inteles excelent in aceasta zi, asa ca bataturile din talpa lui Dragos ne-au impiedicat sa mai incercam o abordare a muntelui, desi vremea era minunata cu soare si cer senin.
     Am mers pana in Valea Berii pe asfalt, apoi un Trabant ne-a luat si pe noi si ne-a lasat la Suzana.      Tineam minte Suzana pentru faptul ca era foarte ingrijita si pentru florile frumoase care abunda in curtea bisericii pe timp de vara ... eh, am gasit si toamna flori aici .... unde am aprins cateva lumanari si m-am rugat; apoi, pe o poienita din afara manastirii de maici am mancat.
     Pe la 12:30 am inceput sa facem iarasi autostopul si sa asteptam sa ne ia cineva ... numai ca au trecut cativa km buni pana sa ne ia un camion.
     In Maneciu am ajuns la ora 14 si dupa aceea in Valeni la 15:30, unde era taica-meu care ne astepta. (el fusese in Slanic si, stiind ca ma intorc mai repede, s-a oferit sa ne ia din Valeni si sa ne duca acasa).

Scris
Intrebari si Raspunsuri
Poze
Munte
Pagina Principala