prima atestare documentara a paginii s-a facut folosind "vi /etc/httpd/conf/httpd.conf" la jumatatea lunii august a anului 1999.
   s-au mai adaugat cu "vi /home/httpd/someone/index.html" cateva detalii precum <html><title> test page </title><body>TEST</body></html> urmate la scurt interval de :wq!

   pagina nu s-a mai miscat o vreme, pana la jumatatea lui ianuarie 2000 cand o calfa ce tocmai fusese izgonita de pe mosia cmb s-a decis ca printre alte sa muste mana stapanului care l-a hranit si sa modifice pe server si acest inceput benign si practic virgin de pagina.
   vazand raul ce fusese infaptuit bietei pagini, mesterii au procedat la restaurarea ei, apoi s-au gandit ca a venit momentul sa se mai adauge una alta paginii cu pricina.

   incepand cu a treia parte a anului 2000 pagina a inceput sa capete primele fotografii facute pe munte si cateva cuvinte scrise din inspiratia acelorasi iesiri la munte.
   lucrurile au continuat in aceasta directie destul de mult timp, mai precis pana in 2001. totusi o lumina noua s-a asternut candva la inceputul lui 2001 cand pagina a prins conturul /prieteni, avea un /munte si un /prieteni cu care defila.
   idei erau multe si timp putin; in /munte cei doi frati ./poze si ./scris se intelegeau de minune avand sa se completeze unul pe celalalt.

   in luna cu trei litere a lui 2001 pagina a suferit o boala grea .. "rm -rf *" dupa un prealabil "cd /home/httpd/someone/" pe serverul pe care era hostata pentru ca mesterii au schimbat mosia pe care lucrau, trecand de la stanga la dreapta.

   poze la greu incepand cu iunie 2001, odata ce au inceput sa imi iasa si mie mai binisor si cu un aparat nou aveam curaj sa trag deja 2-3 filme pe tura de la un de film pana in acel moment.

   in partea de munte pagina sufera mici adaugiri la jumatatea lui 2001 .. ./echipament ./cantece ./poteci ./info erau doar cateva directoare in care comanda ftp "put" adusese o gramada de informatie, cu mult timp inainte ca acelasi "vi" sa vina si sa joace cu index.html in directoarele respective.

   in septembrie 2001 datorita unei aniversari in familia mestrilor s-a dorit fortzarea bietei pagini si facerea ei publica, dar aceasta nu era coapta si nici pregatita pentru o asemenea experienta asa ca pentru a nu transforma o ambitie personala intr-una traumatizanta pentru biata pagina ea va fi intoarsa spre acasa la scurt timp dupa ce a vazut lumina IPului pe noul server.

   pentru a o consola, in ultima luna a aceluiasi an a primit un nume ... mielu.ro, botezata cu numele pe care nu si-l dorea pagina si-a blestemat ultimele 3 ursitoarele care la nastere ii adusesera cate un canal de 16kilo fiecare, si a aruncant cu tot ce ii venea pe "/dev/random" spre numitul "/dev/null" aflat dintr-o intamplare nefericita in aceeasi incapere.

   la sfasitul lui octombrie 2001 /eu a venit si el repede cu cateva completari, poze si lucruri despre care nu putea fi vorba in noul /viatza

   interventii din partea prietenilor si o apropriere destul de mare a unuia din mesteri de o iubire mai veche a lui numita "moartea" au facut ca in ianuarie 2002 pagina sa fie aratata unui public restrans numit pe scurt "prieteni", public in parte prezent si in /prieteni (claudia tudor e pusa acolo la misto :-)) - da statistic vorbind pagina ei e una din cele mai vizitate pagini de pe server asa ca va mai ramane o vreme)

   lucrul continua in acelasi fel, numai atunci cand mesterii isi doreau acest lucru, indifent ca era miez de ziua sau de noapte.
   dupa doua nopti de lucru pagina primeste un /fotografie care se doreste a fi lucrul de care pagina sa fie cea mai mandra si sa ii atraga si petzitori.

   in urma unor presiuni ce sunt exercitate asupra mesterilor, la jumatatea lui ianuarie saraca pagina pierde datorita lumii inconjuratoare, mediului socio-curtural, dar mai ales "limitatilor", jumatate din farmec prin extirparea unei sinceritati si deschideri debordante, nefiresti in conditiile mai sus date.

   ramasa ciunga, bietei fete, lumina si zambetul ii revin cand un timid cavaler numit /private avand vreo suta si jumate de kile adaposteste, in launtrul lui, partile fetei ce nu aveau sa fie aratate decat prin parola persoanelor cunoscute mesterilor.

   luna febuarie a adus noi personaje in viatza fetii, aceasta find prezentata unor cunostinte mai vechi ale mesterilor pentru o inspectie si ultimele rectificari.
   de asemenea aceasta este deja trecuta pe cateva motoare de cautare si in Trafic Ranking, pagina refuzand cu desavarsire sa se inhaiteze cu derbedei ca Top 100 sau sa se strice cu alte lifte pagane.

   ajunsa la maturitate, pagina prefera totusi intimitatea prietenilor in detrimentrul unui public larg, indepartat si necunoscut.


istoria recentaDisclaimer: pentru a fi inteles, acest text, necesita cunostiinte minime de utilizare a sistemului de operare Linux
Sincere pareri de rau celor ce folosesc produse Micro$oft, multe urari de iubire eterna pruncului XP