Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Heaven can wait...
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Sa zicem ca Transfagarasanul imi este cunoscut de pe vremea cand eram mic. Am stat la un moment dat in Corbeni inainte de 90 o vacantza de vara cu ai mei.
Painea se dadea pe cartela pentru a nu fi data hrna la animale.
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Cetatea de la Poienari. Legenda spune ca Vlad Tzepes, ca sa scape de turci si-a potcovit caii cu potcoavele puse invers pentru a da impresia ca vine spre Tara Romaneasca nu ca pleaca peste munti..
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Transfagarasanul era inainte de 90 piatra de incercare pentru toate masinile ce se comercializau in RO. Tin minte ca in acea vacanta am urcat si noi odata pana la Balea si ca a fost "palpitant", iar dupa tunel FRIG.
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta "e de bine"
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta adevarul e ca drumul pe marginea lacului si apoi pana in zona Piscu Negru/Paraul Caprei este o frumusetze care urca si coboara "omeneste"
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Barajul de la Vidraru
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Lacul Vidraru - cu un nivel vizibil "scazut"
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Poza trasa cu un 28, daca era un 17 plangeai.
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta I've got the password ..

err ..
power
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Eu aveam bicicleta de un an de zile si trecusem de la sistemul "ratrape" (adica bagi piciorul intr-o kestie de plastic prinsa cu o curea de pedala) la sistemul "placute". Ideea cu placutele este ca te simti una cu bicicleta.
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Catalin chiar se mirase ca nu am cazut pana atunci folosind acest sistem deoarece majoritatea cad. Problema s-a rezolvat aici, nu din cauza placutzelor ci din cauza ca am luat o curba cu prea mare viteza.
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Asa ca m-am ales cu o julitura super sexy pe picior si pe spate + poza de mai sus
Totusi am fost suficient de limpede in gandire ca atunci cand m-am proptit de malul de pe marginea drumului sa fiu "independent" de bicicleta, fiecare cu traiectoria si Miscarea Rectilinie Uniform Variata proprie...
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Primul semn rau. Aici sunt putin peste 1000m iar in urmatorii 12km se ajunge (cum oare?) la o altitudine de peste 2000m.
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta so, let the fun begin
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta O ploaie scurta cu grindina pentru cei care vor sa serveasca "Transfagarasanul on the rocks"
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Incerc sa recunosc portiunea de creasta (pentru ca atunci cand eram pe creasta se vedea acesta portiune a drumului).
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Pe aceasta portiune toata lumea saluta cu farurile. Oricum mult mai bine si cu vremea desi slickurile mele pe care scrie Continental nu au avut nici un moment probleme cu aderenta pe asfalt.
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta That's more like it.
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Drumul dispare in "tunelul groazei". Eu nu mi-am scos lanterna si tunelul nu era luminat nici macar "de la capete" pentru ca este in curba basca ca e plin de gropi.
O experienta inedita :)
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta O ultima poza de pe partea cu Argesul.
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Partea asta de creasta o recunosc, stiu ca am avut acelasi tip de "caldura" a luminii in ziua in care eram pe ea cu 2 luni in urma.
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta La Balea parca nu plouase, toata lumea la un negotz mic, la un kilipir, la o amintire...
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Cabana Balea Lac
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Tunelul
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Drumul care dispare ...

Si dupa cum zicea Claus "cat trebuie sa merg cu bicicleta ca sa arat asa?"
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Statia de telecabina.
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Borna kilometrica cu 75km (parca) pana in Sibiu.
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Dupa "deliciul" serpentinelor o privire in urma.
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Poza facuta deasupra cascadei, se vede drumul pe versantul drept si jos cabana
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Creste spre Negoiu
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Cascada Balea
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Cabana si Telecabina. Din cate tin minte, poza de sus e trasa din acelasi loc cu un zoom de 200 :-p
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Coborarea a fost foarte frumoasa, am avut si o pana ca asa ii sade bine calatorului. In trafic, cel mai frumos se comporta masinile cu numar din ala cu un coltz albastru cu multe stele.
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Ei nu depasesc niciodata in curbe sau trec razant pe langa tine.
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Eram in plan ca timp. Totusi am ajuns in Sibiu pe intuneric si am avut o mica aventura cu politia "de la benzinarie". M-au oprit ca nu am lumina in fatza asa ca le-am aratat-o pe aia din spate (rosie si intermitenta; basca vine devreme acasa)
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Le-am zis ca sunt obosit pentru ca facusem Transfagarasanul in ziua aia si ca sa ma lase in pace. Tipul a fost genial pentru ca i-am zis .. uita-te pe ceasul de la bicicleta sa vezi cat am mers azi si el zice "nu, ca stiu ca e dat inainte".
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Asa ca el era cu "Scoate buletinu' sa iti dau amenda", eu ca "nu am bani" si ca "sa ma lase in pace". Pana la urma ma enervez si fara sa stau la discutii desfac una din gentile de pe bicicleta si scot o frontala care seamana ce e drept pentru orice om normal la cap cu o lampa de miner. O aprind si pentru ca era un Duo dau o "faza lunga, faza scurta". Tipul cand vede frontala se caca pe el de ras, ma pune sa ii arat si colegului lui si ma lasa sa plec.
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Eu am cam anticipat cu povestea, aici e o ultima poza facuta pe zi cu podul peste Olt.
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta In Sibiu bineinteles ca ma opresc la o bere in Piatza Sfatului si sunt acostat de un spaniol care ma ia in engleza ca din ce tzara sunt si cum de am curaj sa merg singur cu bicicleta. Ii explic ca sunt bastinas si asta scurteaza destul de mult discutia. Ii spun oricum ca iau intrebarea lui ca pe un compliment si ca ii doresc "calatorie placuta".
Transfagarasanul pe bicicleta, Curtea de Arges pana in Sibiu pe bicicleta Stan si Bran
in plan

Iar pentru mine un tren spre Ploiesti unde ma asteaptau ai mei cu multe rubedenii si mancare la mosia din Slanic.

Ca sa evit discutia cu Nasa de pe trenul asta si pentru ca tipa era simpatica am dat si eu acolo un franc.. Mai ales ca deja incepusem sa visez la Franta.